top of page

Ruud Kersten;

Mensen zouden hem kunnen kennen van de band "Razor Blade" die in de jaren tachtig volle zalen trok en zo'n 12,5 jaar heeft opgetreden.

Na deze periode is hij zelf muziek gaan componeren en opnemen om te gebruiken als achtergrond en sfeer van de vakantievideo's van zijn gezin.
Hieruit ontstond zijn eerste CD "The Sjenbird", een in eigen beheer uitgebrachte productie van 500 stuks welke volledig zijn uitverkocht. 

Daarmee kreeg Ruud de smaak te pakken en bracht hij met medewerking van vrienden de CD "Faces" uit. Deze is nog steeds verkrijgbaar.

Rond 2008, toen zoon Sem vier jaar oud was, bracht Ruud samen met zijn vrouw Marion de kinder CD "Tenzins Hert" uit. Ook deze is terug te vinden in de webshop. 

Nog altijd maakt Ruud muziek middels zijn synthesizers en neemt hij composities op. Daarnaast is hij toetsenman en maakt hij deel uit van de achtergrondzang bij de band "B-Stock 60's" (lees hier meer). Nu heeft Ruud samen met zijn zoon Sem een website en een YouTube-kanaal gemaakt zodat hij zijn muziek met iedereen kan gaan delen.

B-Stock 60's

WhatsApp Image 2020-06-27 at 09.25.32.jp
  • Facebook

De jaren 60, het was de tijdgeest van flower power en de opkomst van de rhythm and blues.
Bandjes met namen als The Small Faces, The Animals, Them, The Kinks schoten als paddenstoelen uit de grond.
Een heuse explosie van muzikale creativiteit vond plaats.
Ook in ons land met bands als The Outsiders, Q65, The Rodys en Cuby and the Blizzards.
De band met op drums Harry Reus, toetsen Ruud Kersten, basgitaar Bert Jongsma, gitaar Marco Vlaar en zang Marcel Visser neemt je mee op een muzikale reis door deze jaren en brengt je helemaal in de sfeer van die tijd.
De naam van de band 'B-Stock 60's'
B-stock instrumenten zijn instrumenten die een keer gekocht zijn, maar kort daarna weer ingeruild. Ze zijn eigenlijk dus nog zo goed als nieuw, maar wel al een keer gebruikt. Vandaar ook de naam van de band; alle leden hebben al in eerdere bands gezeten, maar hun muziek is nog zo goed als nieuw. De "60's" uit de naam is een verwijzing naar de muziek die ze maken, ze spelen nummers uit de jaren zestig. 

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina of op de website

U kunt de band boeken via het volgende E-mailadres: bstock60s@outlook.com

B-stock.jpg
b-stock 2.jpg
  • Facebook

About Ruuds Tunes

B-Stock 60's
bottom of page